Képregényes kvízzel hívják fel a figyelmet

2022. 12. 21., sze - 13:06
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök képregényes kvízzel figyelmeztetnek az online vásárlás veszélyeire.

Az év végi ünnepek közeledtével se feledkezzenek meg arról, hogy az online vásárlások milyen veszélyekkel járnak! Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai online képregényes kvízzel igyekeznek felhívni a figyelmet a csalók módszereire. Most elkészült egy újabb rész, amelyben a bankok nevében telefonáló csalók után, az online vásárlás veszélyeire kívánják ráirányítani a figyelmet.

A csalók számtalan módszert alkalmaznak, hogy becsapják az áldozatukat, épp ezért fontos, hogy tisztában legyünk az online vásárlások során ránk leselkedő veszélyekkel. A kvíz a QR kód leolvasásával, vagy ide kattintva könnyedén elérhető, bárki megnézheti, kitöltheti. A kérdésekre adott helyes válaszok a küldés gombra való kattintással válnak láthatóvá. Fontos, hogy mindenki megismerje az elkövetők módszerét, és ne dőljön be a csalóknak!

A képregényes kérdéssorral a megelőzési előadásokon és az iskolai oktatásokon, valamint a kitelepülések, rendezvények alkalmával is találkozhatnak az érdeklődők.

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, amelyekről itt, itt és itt bővebben is olvashatnak, valamint a www.kiberpajzs.hu oldalon további hasznos információkat találnak!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kihasználta a helyzetet

Lezárult a nyomozás annak a nőnek az ügyében, aki nem leadta, hanem eltette azt a pénztárcát, amit egy kiskundorozsmai boltban talált.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.