KriMit Tud? 2018

2018. 11. 15., cs - 16:25
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Remek hangulatú, színvonalas vetélkedőn mérhették össze tudásukat a diákok.

Nyolcadik alkalommal került megrendezésre 2018. november 15-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának prevenciós célú vetélkedője, amelynek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet adott otthont.

Az idei versenyre országos szinten lehetett nevezni, így 12 középiskolás csapatnak adódott lehetőség arra, hogy bűnmegelőzéssel kapcsolatos szituációkban mérjék össze tudásukat, a médiából már jól ismert „Beugró” című televíziós műsor játékszabályainak megfelelően.

A vetélkedő házigazdája és moderátora a korábbi éveknek megfelelően Novák Péter színész, énekes, zeneszerző volt. A szakmai és művészeti zsűriben mások mellett helyet foglaltak a Madách Színház művészei, Gallusz Nikolett művésznő és Kiss Ernő Zsolt színművész, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Dr. Hatala József ny. r. altábornagy is.     

A rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dr. Mihály István r. dandártábornok nyitotta meg, beszédét követően a csapatok ügyesen improvizáltak, a helyzetgyakorlatokat kitűnően oldották meg a vidám hangulatú eseményen.

A vetélkedőn I. helyezést ért el a pécsi Széchenyi István Gimnázium csapata.

A II. helyen a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium diákjai végeztek,  a dobogó harmadik fokára pedig a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium csapata állhatott fel.

A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Dr. Bozsó Zoltán bv. dandártábornok, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, a diákok teljesítményét pedig a művészek mellett Tóth Béla ny. r. ezredes, a Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvány Elnöke, továbbá Meláth Attila baptista lelkész értékelték.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.