A fővárosi nyomozók befejezték a rablópáros ellen folytatott nyomozást

2022. 04. 21., cs - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrség a bejelentést követő 24 órán belül elfogta a feltételezett elkövetőket.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2021. november 11-én éjjel az ügyeletes orvos értesítette a rendőrséget, hogy az egyik betege feltehetően bűncselekmény áldozata lett. A bejelentés után a rendőrök azonnal a kórházba siettek, ahol a sérült férfi elmondta, hogy 2021. november 10-én hajnalban a Blaha Lujza térnél követni kezdte őt két fiatalember, akik később leszólították és az értékei átadására szólították fel. Mivel ennek nem tett eleget, bántalmazták, s egyikük meg is szúrta. A magatehetetlen férfitől elvették mobiltelefonját és a pénzét is.

A budapesti egyenruhások a bejelentést követő 24 órán belül, 2021. november 12-én néhány óra különbséggel elfogták mindkét feltételezett elkövetőt, akiket a józsefvárosi kapitányságra vittek. O. Ádámot és társát, D. Barnabást rablás bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

A VIII. kerületi nyomozók a 19 éves O. Ádám és a 18 éves D. Barnabás ellen folytatott nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait pedig átadták az ügyészség részére.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letörte a csapórudat

A zalaegerszegi rendőrök nyomozást indítottak a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető ügyben.

 

Rabló állhat bíróság elé

Egy kecskeméti férfi egy áruházból kísérelt meg néhány dolgot ellopni, de a biztonsági őr észrevette. A gyanúsítottat a rendőrök a rutin, a személyismeret és a szerencse segítségével fogták el.