Alvilági módszerekkel fenyegetőztek

2024. 04. 19., p - 07:15
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Bűnszervezetek Elleni Osztálya öt férfival szemben indított eljárást önbíráskodás bűntett miatt. Közülük ketten letartóztatásban vannak.

B. Béla és társai április 2-án éjszaka megjelentek abban a Budapest, VII. kerületben található bárban, amiben a 41 éves férfinak érdekeltsége volt. Az üzletvezető hölgyet és a tulajdonost megfenyegették: 8 ezer eurót, 15 millió forintot, valamint egy, a tulajdonossal közös másik bár teljes tulajdonjogát követelték tőlük. A korrektnek semmiképp nem nevezhető üzlet létrejötte érdekében megfenyegették őket azzal, ha követelésüknek nem tesznek eleget, 90-es évekbeli módszerekhez fognak folyamodni, ha kell, szétverik az összes helyet. B. Béla a bár egyik alkalmazottját is veréssel fenyegette.

B. Béla behajtói, id. K. Csaba és fia, valamint tettestársai M. Péter és T. Péter voltak. Id. K. Csabának B. Béla másfél millió forintot ígért azért cserébe, hogy bírja rá a bár üzletvezetőjét és tulajdonosát az egyezségre. A 49 éves férfi ennek eleget is tett, erőszakosan lépett fel a sértettekkel. A bár előtt, az utcán a tulajdonossal üvöltözött, és azzal fenyegette, hogy elintézi, hogy a helyet bezárják.

A budapesti éjszakai életben ismert id. K. Csaba már korábban is a KR NNI látókörébe került hasonló jellegű bűncselekmény – zsarolás – miatt.

A fenyegetések beváltására azonban a KR NNI felderítőinek gyors és szakszerű reagálása miatt már nem került sor. A nyomozók B. Bélát, id. K. Csabát és 25 éves fiát, valamint M. Pétert április 10-én reggel a KR Bevetést Támogató Osztályának, valamint a Rendészeti Igazgatóság munkatársainak közreműködésével Budapesten fogták el, ötödik társuk, T. Péter önként jelentkezett a rendőrségen.

A KR NNI Bűnszervezetek Elleni Osztályának nyomozói az öt férfit csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett miatt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hármat bűnügyi őrizetbe vettek. A 41 éves B. Bélát és a 49 éves id. K. Csabát a bíróság április 12-én letartóztatta, a 25 éves ifj. K. Csaba, valamint M. Péter és T. Péter szabadlábon védekeznek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.

 

Kivonták a forgalomból

A bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi új pszichoaktív anyagot árult Kunmadarason, a karcagi nyomozók őrizetbe vették.

 

Körözött autó Röszkén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság által keresett kocsit foglaltak le Röszke közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Ki lehet Ő?

A Szigetszentmiklósi nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.