Egy pénztáros károsított meg egy bevásárlóközpontot Debrecenben

2022. 09. 29., cs - 11:45
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint a 47 éves nő több százezres vásárlásoknál pár ezer forintot kért beszervezett ismerőseitől.

Az egyik debreceni bevásárlóközpont biztonsági őrei lopásról tettek bejelentést a rendőrségre 2022. augusztus 18-án délután. A helyszínen kiderült, hogy egy fiatal pár a náluk lévő blokk szerint 66 ezer forint értékben vásárolt, azonban a bevásárlókocsijukban közel félmillió forint értékű termék volt.

Látva a két színültig pakolt bevásárlókocsit, a rendőröknek azonnal gyanús lett a pénztáros. A két fiatal mellett, a 47 éves nőt is előállították a rendőrkapitányságra. Hamar kiderült, hogy a bevásárlóközpont alkalmazottja ismerte a párt. Korábban felajánlotta nekik, hogy segít „kedvezményesen” vásárolni az áruházban. Külön egyeztettek, mikor dolgozik és még instrukciókat is adott, hogy hogyan pakoljanak a bevásárlókocsikba.

A nyomozás adatai szerint a nő nem csak a fiatalokkal egyezkedett. Több ismerősét is megkereste az általa biztosított akcióval kapcsolatban és minden esetben alku tárgyát képezte, hogy később mit kap a szolgáltatásaiért cserébe. Számos olyan vásárlást is leszervezett, amikor több százezer forint helyett 4-5 ezer forintot kért ismerőseitől.

A Debreceni Rendőrkapitányság a pénztárossal szemben üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozók 2022. szeptember 28-án és 29-én a páron kívül további hét személyt hallgattak ki gyanúsítottként lopás miatt, ők is az áruházban vásároltak a nő asszisztálásával.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.

 

Dühében gyújtogatott, még aznap elfogták

Senkitől nem tudott cigarettát kérni, ezért felgyújtotta egy trafik zárt, műanyag ajtaját egy férfi Magyarbánhegyesen. A rendőrök hamar kiderítették, ki volt a rongáló, és vádemelést javasolnak ellene.

 

Lakásbetörő őrizetben

A törökszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki az elmúlt hónapokban 10 bűncselekményt követett el Fegyverneken, zömmel lakásbetöréseket.

 

Véget ért egy betöréssorozat

Egy 16 éves fiatal több alkalommal tört be tatai fagyizókba, ahonnan elvitte a váltópénzt. A járőrök a napokban fogták el a hívatlan látogatót.