Jóban-rosszban, betörésben

2022. 09. 19., h - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az erzsébetvárosi rendőrök lezárták a nyomozást azzal a párral szemben, akik a VII. és VIII. kerületben több lakóházba betörtek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy Airbnb lakás folyosóján egy falra szerelt kulcsdobozt tört le egy férfi és egy nő 2021. április 25-én a főváros VII. kerületében. A dobozból kivett kulccsal még aznap este visszatértek a lakáshoz. Az ajtót próbálták kinyitni, amikor az erzsébetvárosi járőrök tetten érték őket.

A kerületi rendőrkapitányságra előállított páros korábban is követett el hasonló bűncselekményeket a környéken. Tavaly februárban egy társasházi lakásba törtek be, majd a falat kibontva átjutottak a szomszéd lakásba, ahonnan pénzt, iratokat, fényképezőt és ruhákat loptak. Két nappal később egy iroda ajtaját feszítették fel, ahonnan öt laptopot és egy mobiltelefont vittek el.

A férfi egy hónappal később, márciusban VIII. kerületi lakóházakba tört be. A Rákóczi úton egy emeleti irodából különböző elektronikai eszközöket, valamint pénzzel és bankkártyákkal teli páncélszekrényt lopott el. A széfet már egy szomszéd lakásban nyitotta ki, ahová szintén betört. Onnan is különböző elektronikai tárgyakat lopott el.

Az erzsébetvárosi nyomozók a VII. kerületi és a VIII. kerületi ügyeket egyesítették, a 32 éves férfit és a 30 éves nőt lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészég részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ukrajnában fogták el

A gyanú szerint a grúz férfi részt vett a 2019-ben történt debreceni pénzváltó alkalmazottjainak kirablásában.

 

Emberölés kísérlete a gyanú

A Pest megyei rendőrök a helyszínen elfogták azt a 35 éves román férfit, aki a gyanú szerint a testvérével folytatott vita közben, békítésükre siető ismerősét nyakon szúrta.

 

A rablónak bilincs, a rendőrnek jutalom

A feltételezett elkövető bicskával és símaszkban követelte egy III. kerületi benzinkút bevételét. Három napon belül elfogták a budapesti rendőrök.

 

Festőlétráról a fegyházba

Rács mögött a budatétényi nyugdíjasokra szakosodott bűnbanda utolsó tagja is. A 31 éves budapesti férfi egy évig bujkált a hatóságok elől. Alkalmi munkásként épp egy lakást festett, amikor a KR NNI fejvadászai a múlt héten elfogták.