Lezárt akta: Bejárták Tolnát, Baranyát

2023. 05. 26., p - 08:23
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A dombóvári nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 17 éves szekszárdi fiút gyanúsítottak meg jármű önkényes elvételének elkövetésével.

Mint arról korábban már írtunk, egy helyi férfi tett feljelentést autólopás miatt ismeretlen tettes ellen a Dombóvári Rendőrkapitányságon 2023. február 5-én. A sértett előző nap délben állította le a kocsit a házuk előtt, de nem zárta le és az indítókulcsot is benne hagyta.

Az ügyben a dombóvári rendőrök kezdték meg az adatgyűjtést, elrendelték az autó körözését is. Rövid időn belül bejelentést érkezett a rendőrségre, hogy a 6534-es út mellett, a kismányoki elágazó közelében, a szántóföldön áll egy, a leírásnak megfelelő kocsi. Az ügyben a kollégák szemlét tartottak, majd a beszerzett információk alapján hamarosan eljutottak egy 17 éves szekszárdi fiúhoz, aki abban az időben Dombóváron lakott.

A fiatalembert elszámoltatták, majd gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett. Elmondta, hosszabb ideje nézegette már a Dombóváron pakoló autót, s arra jutott, hogy bár jogosítványa nincs és KRESZ vizsgát soha nem tett, szeretné az autót kipróbálni. Egy este odament a parkolóban álló piros kombihoz, mivel nem volt bezárva az ajtó beült és a benne lévő kulccsal elindította, majd a városba kocsikázott. Út közben felvette egy lány ismerősét és együtt mentek el Nagymányokra egy másik ismerőséhez. Onnan - már hárman - tovább autóztak Bonyhádra, ahol elfogyott az üzemanyag, így tankolniuk kellett és felvettek egy újabb ismerőst is. Mivel jól érezték magukat, eldöntötték, hogy négyesben elmennek Pécsre. Hazafelé úton történt egy kis malőr. Amikor Bonyhádon kirakták az ott lakó fiút, hármasban indultak tovább Nagymányokra, de a kismányoki elágazóban nem sikerült bevenni a kanyart és a szántóföldre sodródtak, ahol elakadt az autó. Többen is megálltak, hogy segítsenek, de nem jártak sikerrel, csak a fiatalok hazaszállítását tudták megoldani.

 

A nyomozást a Dombóvári Rendőrkapitányságon befejezték és az iratokat a napokban befejezési javaslattal az illetékes ügyészségnek küldték meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.