Lezárt akta: felszámolt bűnszervezet

2022. 02. 06., v - 06:32
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A ceglédi rendőrök vádemelési javaslattal pontot tettek egy évek óta tartó eljárásuk végére. Hónapokig tartott a felderítés, másfél évvel ezelőtt realizáltak, az új pszichoaktív anyaggal kereskedő banda csődöt jelenthetett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 2020. október 6-án látványos konvoj indult az akciót koordináló ceglédi nyomozók szolgálati helyéről három megye - Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest – településeire. A közel 90 rendőr mintegy 30 autóval hasított 9 településre, a kocsikban helyet kaptak a négylábú kollégák és digitális spektrométerek is.

A szervezett kiránduláson 12 embert előállítottak, és tizenegyet gyanúsítottként hallgattak ki. A jászarajenői K. Róbert (42) és K. Krisztián (31) letartóztatásba került, azóta a többiekkel együtt szabadlábon védekezhetnek. A gyanúsítottak száma a nyomozás végére 13-ra nőtt.

A Jászkarajenő, Tiszakécske vonzáskörzetében élők között terjesztették a „kristály”, valamint „hópihe” néven ismert új pszichoaktív anyagot. A szervezet minden tagjának megvolt a feladata: beszerzés, szállítás, tárolás, terjesztés.

Egy 39 éves csépai férfitől indult a szállítmány, egy 67 éves jászkarajenői férfi tárolta, egy 31 éves jászkarajenői férfi az anyag mozgatásában, egy 23 éves tiszakécskei férfi pedig az eladásában vállalt szerepet. Az új pszichoaktív anyag 500-1000 forintos adagonkénti áron cserélt gazdát, a becslések szerint legalább 10 milliós vagyonra tettek szert.

A rajtaütés helyszínein a bűncselekmény elkövetését alátámasztó bizonyítékokat – tasakokat, alufóliákat, csomagoló anyagokat, mobiltelefonokat -, a vagyon-visszaszerzés biztosítása érdekében gépkocsikat, laptopokat, elektronikai berendezéseket, arany ékszereket foglaltak le.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az iratokat mindegyik gyanúsított vonatkozásában vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mentési gyakorlat

A vízirendészek a társszervek bevonásával gyakorlatoztak Tiszafüreden. A bemutató során két csónak összeütközését szimulálták a Tisza-tavon, majd a vízbe esett, úszni nem tudó ember mentését mutatták be.

 

Fél hónap alatt 51 elfogás

A BRFK akciójában 51 embert fogtak el, köztük egy emberölés bűntett kísérlete miatt körözött férfit.

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.