Lezárt akta: megölte élettársát, majd felgyújtotta a házat

2020. 12. 27., v - 07:27
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei nyomozók vádemelést javasolnak a mélykúti emberölés gyanúsítottja ellen.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai nyomozást folytattak egy garai lakos ellen, aki 2019. december 18-án Mélykúton, egy családi házban egy  késsel megölte az élettársát, majd magukra gyújtotta az épületet. A férfit a tűzoltók kimentették az ingatlanból, de az asszony már a késszúrások következtében elhalálozott, így rajta nem tudtak segíteni.

A nyomozás során kiderült, hogy a pár néhány hónappal korábban ismerkedett meg, majd összeköltöztek.  A bűncselekmény elkövetése előtti két hétben többször összevesztek, ezért a nő el akart költözni. A férfi ekkor megfenyegette áldozatát, aki elment ugyan a Jánoshalmi Rendőrőrsre a tragédia napján, de feljelenteni nem akarta élettársát annak ellenére, hogy a rendőrök erre a lehetőségre többször felhívták a figyelmét. A nő a testvéréhez ment, élettársa ott talált rá, ahol az asztalról felkapott késsel vetett véget párja életének.

A jelenleg is letartóztatásban lévő, emberölés bűntett és rongálás bűntett elkövetésével gyanúsított férfi ügyében a megyei nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték. A keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes főügyészségre.  

 

A családon belüli erőszak nem magánügy! Kérjük, fogadja meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jótanácsait!

Amennyiben bántalmazás (akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata, Önnek joga van a segítséghez. Ahol segítséget kaphat:

  • rendőrség
  • Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat
  • Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat
  • NANE (Nők a nőkért együtt az erőszak ellen egyesület)
  • Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
  • Nők joga honlap
  • Áldozatsegítő Szolgálat

Kérjük, hogy a lehetőségekről az egyes szervezetek, segítő szolgálatok honlapján tájékozódjon! A rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Fontos tudni, hogy egyes bűncselekmények esetén a rendőrök csak a sértett kifejezett kérésére – magánindítványára – járhatnak el.

A legfontosabb üzenetünk, hogy amennyiben úgy érzi, hogy az Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat +36-80-205-520-as vonalát! Ha úgy érzi, hogy azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon!

A megyei segítő szolgálatok elérhetősége az alábbi linket található: http://www.police.hu/hu/ugyintezes/tavoltartas/bacs-kiskun-megye

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi buszmegállóban ellopta a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját.

 

Kékek a kék bolygóért

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei (Soroksári) Duna tanösvénynél.

 

Az esztergomi rendőrök „jófogása”

A hirdetőket átverő banda tagjait az esztergomi rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztály munkatársaival együttműködve Győrben fogták el.

 

Alkalom szülte tolvajokat fogtak

A sértettek ugyan óvatlanok voltak, de a kiskunfélegyházi és a bajai rendőröknek még egy óra sem kellett ahhoz, hogy bűnelkövetők csuklóján kattanjon a bilincs.

 

Rokonait is meglopta

A karcagi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki saját rokonait lopta meg, valamint több üzletből tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban.