Lezárt akta: Rövid ideig örülhetett csak a millióknak

2022. 10. 06., cs - 13:12
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, mely ismeretlen tettes ellen indult, aki 2022. júliusában egy betörés alkalmával több, mint 15 millió forintot zsákmányolt egy bátaszéki házból.

 

Mint arról korábban írtunk, egy 54 éves bátaszéki férfi tett telefonon bejelentést a rendőrségre 2022. július 12-én éjjel 1 óra 30 perc körüli időben, mert miután munkából hazaért észlelte, hogy a házába betörtek. Az ismeretlen a bejárati ajtót befeszítette, a lakásból ellopta a lemezkazettát a benne lévő több mint 15 millió forinttal és 5 ezer euróval együtt.

Kollégáink a háznál szemlét tartottak és széleskörű adatgyűjtést végeztek, gyanújuk hamar egy helyi nőre és rokonára terelődött. Az asszonyt és egy, a betöréssel szintén kapcsolatba hozható férfit elszámoltattak, akik kezdetben tagadták a lopást, de mindkettőjüket őrizetbe vették. Újbóli kihallgatása során a nő beismerte, hogy ő követte el a betörést. Elmondta, a zsákmányolt pénzből a bűncselekmény másnapján aranyékszereket vásárolt a saját és családtagjai részére, és a pénzből is adott rokonainak. A nyomozók több ingatlanban kutatást tartottak és 12,5 millió forintot, közel 1000 Eurót és nagy mennyiségű aranyékszert foglaltak le, összesen 16.300.000 forint értékben, így a kár nagy része megtérült. Az eljárás során a betöréssel meggyanúsított nő esetében kollégáink előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, ő jelenleg is börtönben van.

 

kép

Az eset körülményeinek vizsgálatát a Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.

 

Keressük Szabó Kittit

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai lány megtalálásához.