Lezárták a kecskeméti fiatalkorú bűnöző ügyét

2023. 02. 03., p - 07:55
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A vármegyeszékhely nyomozói vádemelést javasolnak a notórius tolvajjal szemben.

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly augusztus 9-én egy akkor 16 éves fiatalkorút vettek őrizetbe a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai. A vármegyeszékhely rendőreinek nem először akadt dolga a kamasszal, ugyanis számtalanszor azonosították bűncselekmény feltételezett elkövetőjeként. A notórius tolvajjal szemben több eljárást is folytattak. 

Ez esetben hat bűncselekmény miatt vonták felelősségre. Két étterembe is betört, azonban üres kézzel kellett távoznia: egyszer a riasztó zavarta meg, máskor pedig a kassza feltörésével gyűlt meg a baja. Emellett gyermekbiciklit lovasított meg egy lépcsőházból, de olyan is előfordult, amikor áldozata könnyelműségét használta ki, és nyitva felejtett házból vagy kocsiból tett szert tucatnyi holmira. Máskor a sértett kapta rajta, amint próbálta ellopni a kétkerekűjét, ezért onnan is sietősen távozott.  

A kecskeméti nyomozók kihallgatták a lopások miatt a fiatal tolvajt, aki elismerte a bűncselekmények elkövetését. A napokban befejezték az ügy vizsgálatát, az iratokat pedig vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.