Lezárták a nyomozást

2024. 02. 23., p - 11:43
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az érdi rendőrök befejezték az eljárást egy 28 éves férfivel szemben, aki helyben és a környező településeken követett el számos vagyon elleni bűncselekményt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az érdi rendőrök Heves vármegyei kollégáikkal együttműködve 2023. január 12-én fogták el G. Tibor Richárdot, amikor sokadik balhéja után egy patakmederben kuporogva próbált elbújni előlük.

A nyomozók akkor már több hete a férfi nyomában voltak, aki gyanújuk szerint a városban és a környező településeken több gépkocsit lopott, egy mozgásában idős koránál fogva korlátozott férfitől 90 ezer forintját és két kutyát vitt el, egy érdi nőt vélt sérelme miatt házának felgyújtásával fenyegetett meg, egy autópályán lerobbant utánfutó mentését végző férfinek a táskáját lopta el, miközben azt színlelte, ő is segíteni akar.

A nyomozók beszerzett adataik alapján megállapították, hogy az akkor 28 éves férfi korábban Érden egy gyalogló nőre támadt, akinek a kardigánját olyan erővel rántotta meg, hogy ennek hatására elesett. A földön fekvő asszony nyakláncát kitépte, majd gyűrűjének átadását követelte.

G. Tibor Richárd első körös kihallgatásán a vallomástételt megtagadta, később a már gyanúsításban szereplő bűncselekmények elkövetését tagadta.

Az ügyben kirendelt szakértői vélemények alapján a férfi bűnös cselekedeteivel több, mint 5 millió forint kárt okozott a sértetteknek. Ennek egy részét később a rendőrök megtalálták és visszaadták jogos tulajdonosainak.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta is letartóztatásban lévő férfi ellen lopás, rablás, csalás kísérlete, valamint kifosztás bűntette, mellette garázdaság és zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a napokba befejezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.