Megkerültek a lopott biciklik

2023. 06. 01., cs - 15:14
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy nap alatt két kerékpárt is elkötött egy böhönyei férfi Nagybajomban.

Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes 2023. május 31-én, egymást követően kettő kerékpárt is eltulajdonított Nagybajom központjából. A két biciklinek egyetlen közös jellemzője vált kárára, egyik sem volt lezárva.

A késő délutáni órákban érkeztek meg a bejelentések az eltűnt járművekről a nagybajomi rendőrökhöz. A körzeti megbízottak alapos hely- és személyismerete gyors kiindulási pontot szolgáltatott a nyomozás irányának megválasztásához. Intuíciójuk nem csalt, a feltételezett elkövető elszámoltatása során az egyik kerékpárt azonnal meg is találták, a másik rejtekhelyét pedig elárulta az egyenruhásoknak.

A rendőrök 43 éves böhönyei lakost még aznap este elfogták és előállították a Nagybajomi Rendőrőrsre. A férfit két rendbeli lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a kerékpárokat pedig a jogos tulajdonosoknak történő visszaadás céljából lefoglalták.

Az értékek megóvása érdekében a bűnmegelőzési szakemberek az alábbiakat tanácsolják:

  • Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
  • Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!
  • Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
  • A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!
  • Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.
  • Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe program keretében, melyet a rendőrség díjmentesen végez!
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, ne változtassa meg a helyszínt, és azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.