Megvan!

2021. 12. 29., sze - 06:57
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az érdi nyomozók a napokban történt, rablás miatt már letartóztatásban lévő 18 éves férfi társát is elfogták.

Ahogy arról pár napja hírt adtunk, Érd, Béke térhez kértek rendőrt hangoskodó fiatalokhoz 2021. december 20-án késő este. A zsaruk a két fiatalt elfogták, egyikük nadrágzsebéből egy mobiltelefon és egy pénztárca került elő. A brifkóban lévő iratok és bankkártyák köszönő viszonyban nem voltak a nadrágzseb tulajdonosával, kiderült, egy összevert és kirabolt áldozathoz tartoznak. Egy fiatalt bilincseltek, a társaságában lévő fiút elszámoltatták. Kiderült, nincs köze az erőszakos támadáshoz.

A 18 éves fiú beismerte a rablást, vallot egy, társaságában lévő harmadik emberre. Elmondása szerint egész este közösen italoztak a sértettel, egyszer csak neki estek, megrugdosták, letépték a táskáját, kiürítették zsebeit, majd elmenekültek. Megnevezte csellengő társát is, aki a támadás után ismeretlen helyre ment. Az érdi rendőrök elfogatóparancsot bocsátottak ki a 16 éves fiatalember ellen. Pár nappal később 2021. december 25-én kattant a bilincs a csuklóján. Elszámoltatásakor a terhére rótt cselekményt tagadta, érdemi vallomást nem tett.

Azóta mindkét fiatalt letartóztatta a bíróság, velük szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.