Mindketten őrizetben

2023. 05. 16., k - 14:08
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A jászsági rendőrök többrendbeli lopás miatt kezdeményezték letartóztatásának indítványozását egy 28 éves nőnek és 22 éves társának, akik többek között a jászapáti templomból is loptak.

Az elmúlt napokban több jászapátiban elkövetett bűncselekményről érkezett bejelentés a rendőrségre. Egy helyi családi házból ismeretlen 2023. május 7-10 között ágyneműt, ruhaneműt és egy ezüst fülbevalót tulajdonított el. A következő helyszín egy jászapáti üzlet, ahova 2023. május 11-én délután bement egy pár, majd a boltban a férfi elterelte az eladó figyelmét, közben a nő ellopott 3 lámpát. Ezt követően 2023. május 14-én a délután folyamán ismeretlen bement egy másik jászapáti ingatlanba, és a melléképületből kukát, valamint különféle szerszámokat vitt el.

A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, de az eseményekkel párhuzamosan újabb bejelentés érkezett, miszerint 2023. május 14-én délután ismeretlen bement a jászapáti templomba, ahonnan eltulajdonított egy asztalt a rajta lévő persellyel és az abban lévő 60.000 forinttal.

A beszerzett kamerafelvételek alapján a rendőrök látókörébe került az a páros, amelyiknek tagjai 2023. április 23-án a jászapáti templomból ellopták az adománypénzt. A korábbi ügyből ismert 28 éves nőt és a 22 éves férfit 2023. május 15-én előállították a Jászapáti Rendőrőrsre és gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során megállapították, hogy az előző napi, templomból lopás kizárólag a nő terhére róható, a többi bűncselekményt viszont közösen követték el. A nyomozók az ügyeket egyesítették, valamint a terheltek őrizetbe vételéről határoztak és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Jászberényi Rendőrkapitányság többrendbeli lopás miatt folytat eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.