Őrizetben

2023. 02. 13., h - 11:11
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nem vállalta felelősségét a közlekedési baleset okozásában az a 33 éves férfi, aki két napig tartó menekülés és rendőrségi hajsza után feladta magát. Jogosítványa nincs, a járművezetéstől eltiltották, sorsára hagyta halálos, illetve könnyebben sérült áldozatait.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, 2023. február 12-én délután feladta magát az a 33 éves, érdi férfi, akit két napja kerestek a rendőrök egy halálos közlekedési baleset miatt. Az M0 autóúton 2023. február 10-én 12 óra 30 perc körül egy személyautó hátulról belecsapódott egy teherautóba. A tragédiában a kocsi jobb első ülésén utazó, 39 éves férfi meghalt, a hátul ülő, 30 éves nő könnyű sérülést szenvedett. A 33 éves sofőr segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről. A szökésben lévő férfi utáni hajsza két napig tartott, K. Károly végül jobbnak látta, ha feladja magát.

Kihallgatásán a baleset okozásában nem ismerte el felelősségét. A történtek utáni viselkedésére adott magyarázata szerint „lesokkolt” és elfutott. Vezetői engedélye nincs, a bíróság korábban jogerősen eltiltotta a járművezetéstől.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset okozása, segítségnyújtás elmulasztása, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az őrizetbe vett férfivel szemben, egyben kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.