Semmi romantikus nincs a lebukásban

2024. 05. 29., sze - 13:20
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgatták i a 17 éves lányt és az 56 éves férfit.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai 2024. május 16-án Dunaújvárosban elfogtak egy párt, akik 35 millió forint kárt okoztak egy pétfürdői nőnek. A 35 éves férfi szerelmet és közös jövőt ígérve kihasználta a jóhiszeműségét, és 47 éves társával – különböző ürügyekkel – rávették, hogy hiteleket vegyen fel, sőt ingatlanát is adja el áron alul, a vételárat pedig elkérték.

A széles körű adatgyűjtés eredményeként további két elkövető került a rendőrség látókörébe. Az egyenruhások május 28-án délelőtt egy 17 éves lányt Dunaújvárosban, egy 56 éves férfit pedig Kalocsán fogtak el. Szerepük az volt, hogy a fiatal hívta fel a későbbi sértettet egy mesével, hogy a 35 éves „szerelme” börtönbe került, ezért szükség lenne közel 3 millió forintra. Az áldozat hitelt vett fel, és az összeget átadta a lánynak, aki ebből több mint 1 millió forintot ellopott. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, ellene lopás és csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Az 56 éves tettes pedig közreműködött az említett ingatlan adásvételében. A nyomozók kihallgatták, jelentős kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást, továbbá kezdeményezték a letartóztatását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Duplázott

Óbudán 50 helyett 101-gyel mértek be egy autóst. Rajta kívül 41 gyorshajtót regisztráltak 7 és fél óra alatt.

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.