Szoborrongálás: mindkét esettel ugyanazt a férfit gyanúsítják

2024. 01. 17., sze - 07:45
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Medjugorjei Szűzanya szobrát – a kunszentmiklósi rendőrök gyanúja szerint – ugyanaz a férfi rongálhatta meg májusban, akit a szilveszteri eset miatt múlt héten őrizetbe vettek.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2024. január 12-én őrizetbe vettek egy férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. december 31-én hajnalban megrongált egy vallási műalkotást – a Medjugorjei Szűzanya szobrát –, amely egy dunavecsei korforgalom közepén látható.

A szobor nem első ízben volt rongálás áldozata: 2023. május 19-ére virradóra valaki egyszer már összetörte a szobrot, ám akkor az elkövető személye ismeretlen maradt. A műalkotást a második rongálás előtt rövid idővel pótolták.  

A kunszentmiklósi nyomozók gyanúja szerint a korábbi rongálást szintén a múlt héten elfogott – jelenleg már letartóztatásban lévő – férfi követhette el. A 29 éves román állampolgárt a májusi szoborrongálás miatt is kihallgatták gyanúsítottként. Az ügyeket a rendőrök a napokban egyesítették, és immár egy eljárásban vizsgálják a történteket.

A szilveszteri rongálásról készült videófelvétel a Facebook oldalunkon, az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/bacskiskunvarmegyeirendorseg/videos/749517283272873


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.