Újra lecsaptak a rendőrök, véget ért egy másik üzlet is

2022. 05. 12., cs - 10:29
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűncselekménnyel gyanúsítják az őrizetbe vett, két hevesi férfit. Több mint 30 millió forintot és jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyagot foglaltak le.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk az egri nyomozók a napokban egy ostorosi és egy andornaktályai férfit fogtak el kábítószer birtoklása bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. A térség dílerei azonban nem lehetnek nyugodtak, mivel a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának, valamint a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai 2022. május 9-én két hevesi lakos otthonában kopogtattak, mert gyanították, hogy több mint egy éve jelentős mennyiségben árulnak kábítószernek minősülő anyagot Heves városában. A délelőtti elfogással párhuzamosan még további négy helyszínen is kutatást tartottak a nyomozók. Az eredményes intézkedés érdekében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bankjegy-kereső kutyáját is alkalmazták az egyenruhások.

.

A jelenleg is - más bűncselekmények elkövetése miatt - bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló S. Krisztiánt, tetten érték a rendőrök, amint épp két férfinak adta el tiltott portékáját.

A 36 éves férfi és a 43 éves B. Lajos lakóhelyén összesen, több mint 30 millió forintot, nagy értékű személygépkocsikat, motorkerékpárokat, ékszereket, valamint több vélhetően gáz- és riasztó fegyvert, közel bruttó 200 gramm fehér, kábítószergyanús anyagot foglaltak le. Utóbbiról a szakértői vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy új pszichoaktív anyagnak minősül.

.

A rendőrök a két férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt hallgatták ki a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon, továbbá kiderült az is, hogy 1000 forint és 5000 forint közötti összegért adtak – mennyiségtől függően – egy pakett új pszichoaktív anyagot.

.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett az őrizetbe vett gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására, valamint eljárás indult több fogyasztó ellen is, akik már vásároltak a két terjesztőtől.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.