Alkalmassági vizsgálatok a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon

2022. 08. 04., cs - 09:55
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Elstartolt a szerződéses határvadász-jelöltek első csoportjának alkalmassági szűrése.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon 2022. augusztus 2-án megkezdődött a határvadász képzésre jelentkezők kétnapos alkalmassági vizsgálata. Az első nap a fizikai erőnlétet felmérő délelőttel kezdődött. A fekvőtámasz, a felülés és a futás életkorhoz kapcsolódó ponttáblázatát áttanulmányozták a jelöltek, majd kellő bemelegítést követően, egymás teljesítményét elismerve hajtották végre a feladatokat. A délutáni órákban az egészségügyi vizsgálatok következtek. 2022. augusztus 3-án a pszichológiai szűréssel és pályaorientációs elbeszélgetéssel vált befejezetté az egyének alkalmassági vizsgálata. Azon jelöltek, akik alkalmas minősítést szereztek, továbbá a kifogástalan életvitel-ellenőrzésen is megfelelnek, hamarosan a szerződéses határvadászok elméleti képzésén vesznek részt.

A toborzás azonban tovább folytatódik. Azoknak, akik érdeklődnek a határvadász képzés iránt, gördülő rendszerben, soron kívül megtörténik az alkalmassági szűrésük.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata továbbra is várja a képzés iránt érdeklődők jelentkezését. Ajánljuk figyelmükbe az új jogviszonyról szóló  bővebb tájékoztatást, ami az alábbi linken érhető el: https://www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes

Legyél Te is határvadász!

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A „Stop” tábla nem ajánlás

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

 

A levegőből is

Előzés záróvonalon, kanyarodás kézben tartott telefonnal, vezetés és utazás biztonsági öv nélkül. Az elmúlt hetekben több szabálytalanul közlekedő járművezetőről készítettek felvételt a drónnal közúti ellenőrzéseket végző rendőrök Békés megyében.

 

A sebességre koncentráltak

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrök a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében ellenőrzést hajtottak végre.

 

A törökszentmiklósi háztulajdonos zavarta meg a lopást

A feltételezett elkövetőknek csupán az értékek összekészítésére volt idejük. A házból kilépő sértett láttán egyikük úgy elszaladt, hogy még a papucsát is a helyszínen hagyta. A rendőrök perceken belül intézkedtek.

 

Lecserélte a rendszámot

Kollégáink egy 32 éves kölesdi nőt hallgattak ki gyanúsítottként egyedi azonosítójellel visszaélés elkövetése miatt.

 

Kiskunmajsán is a vasúti közlekedésről beszéltek a nebulóknak

Bács-Kiskun megyében több településen is ellátogattak az általános iskolásokhoz a rendőrök, hogy baleset-megelőzési előadásokat tartsanak, melynek fókuszában a vasúti közlekedés állt. A kiskunmajsai rendőrök sem tétlenkedtek a héten, több iskolában is jelen voltak.

 

Keressük a gázolót

Az ismeretlen autós az egyik tolnai áruház parkolójában ütött el egy nőt.