72 óra alatt 14 ittas sofőr

2021. 05. 03., h - 10:32
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök rendszeres ellenőrzéseket tartanak az utakon az ittas járművezetők kiszűrése érdekében.

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén, 2021. április 30-án 0 órától 2021. május 2-án 24 óráig tizennégy olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé, közülük egy sofőr személyi sérüléses balesetet is okozott.

Az ittas vezetés veszélyeivel minden járművezető és közlekedő tisztában van, mégis nap mint nap megtörténik, hogy néhányan szeszes italtól befolyásolt állapotban vezetnek. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. A véralkoholszint emelkedésével arányosan növekszik a baleseti kockázat és annak súlyossági foka.

A közlekedők az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak fokozott ellenőrzésekre Veszprém megye útjain.

... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.