Sokan nem csatolták be

2022. 05. 18., sze - 11:20
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei rendőrök által megtartott ellenőrzés tapasztalata az volt, hogy a közutakon közlekedők egy része még mindig nem használja a passzív biztonsági eszközöket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, valamint a rendőrkapitányságok munkatársai 2022. május 17-én a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatát ellenőrizték a megye közútjain.

Mint arra korábban felhívtuk a figyelmet, a biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező – nem csak a járművezető, de utasai számára is. A becsatolt biztonsági öv egy esetleges baleset bekövetkezésekor a sérülések fokát jelentősen csökkentheti! Az akció ebben az esetben is a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése és a közlekedők szabálykövető magatartásának megerősítésére irányult.

Az érintett ellenőrzés kapcsán a rendőrök 19 helyszíni bírságot, 50 közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint 2 esetben szabálysértési feljelentést, 4 esetben figyelmeztetést alkalmaztak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára! Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset a 8123-as úton

Zámoly térségében teljes szélességében lezárták a 8123-as számú utat a rendőrök.

 

3 + 19

Embercsempészés gyanúja miatt indul büntetőeljárás az ellen a 37, 33 és 18 éves román férfi ellen, akik 19 embernek nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépésében.