Mobilszolgáltató nevében küldtek csaló SMS-t

2024. 04. 02., k - 14:50
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy várpalotai sértett egy adathalász weboldalon adta meg bankkártyájának adatait.

Egy 52 éves várpalotai nő látszólag egy mobiltelefon-szolgáltatóhoz tartozó számról kapott SMS-t. Az üzenet szerint egy napja van beváltani ügyfélhűségpontjait, különben azok elvesznek. Ehhez egy linket is csatoltak, ami a szolgáltató weboldalához megszólalásig hasonlító felületre navigálta. Ott egy nagyon kedvező áron hirdetett okosórát választott ki a sértett, a pontjait arra szerette volna felhasználni. Mivel ezek nem teljesen fedezték az óra árát, még 3000 forint megfizetését kérték bankkártyával.

A nő, bízva a jó üzletben, meg is adta kártyájának adatait és biztonsági azonosítóit. Ezután azonban azt tapasztalta, hogy közel 200 ezer forint értékben kezdeményeztek tranzakciókat a számláján.

Legyen mindig körültekintő! Egy ismeretlen forrásból küldött linkre kattintva soha ne adja meg bankkártyájának vagy számlájának adatait!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2024. május 18-án 12:00 órától május 19-én 24:00 óráig.