Két kategóriában három díj

2023. 05. 24., sze - 14:25
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy fotó – egy üzenet a biztonságos közlekedésért annak a fotópályázatnak az egy mondatos szinopszisa, amin az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársa a két meghirdetett kategóriából három díjat is elhozott.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata és a Magyar Plastiroute Kft. közlekedésbiztonsági fotópályázatot hirdetett a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából „Közlekedési kultúránk értékei 2023., Egy fotó – egy üzenet a biztonságos közlekedésért” címmel, melyre Spisák András c. r. törzszászlós, az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársa is beadta munkáit.

A pályázat célja az volt, hogy fényképen vagy szerkesztett képen keresztül jelenítse meg a kulturált és biztonságos közlekedést a mindennapi életben. A pályázók olyan alkotásokkal, üzenetekkel pályázhattak, melyek ráirányítják a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára, mozzanataira, a közlekedési élethelyzeteket, tevékenységet, szituációkat, a közlekedésbiztonság fontosságát hitelesen ábrázolják a mindennapokban.

Két pályázati kategória:

1.)        Az aktív és passzív biztonsági eszközök használata

Az aktív és passzív biztonsági eszközök használata a hétköznapokban, a biztonsági öv fontossága, szerepe a halálos kimenetelű balesetek megelőzésében, a közlekedési balesetek súlyosságának csökkentésében. Egy pályázó legfeljebb három képpel pályázhatott.

2.)        Közlekedésbiztonság

A kulturált közlekedés fontossága, mozzanatai, a közlekedési élethelyzetek, szituációk a mindennapi közlekedés során, a látás és láthatóság hangsúlyozása. Ebben a kategóriában egy pályázó legfeljebb három képet nyújthatott be pályázatot.

Pályázati feltétel volt, hogy a felvétel Magyarország területén készüljön; a készítője a közlekedésbiztonságot nem veszélyeztethette a felvétel készítése során; a pályázni kívánt fotót vagy szerkeszett kép, más fotópályázaton még nem nyújtották be; továbbá a hivatásos fotósok kizárásra kerültek a versenyből.

Spisák András mindkét pályázati kategóriában három fényképpel indult, melyből elhozott három díjat is.

-           „Az év közlekedésbiztonsági fotója” pályázat, közlekedésbiztonság kategória – I. díj

Az általa beküldött fénykép címe: „Az ittas vezető a halállal cimborál”

halálcimbora

 

-           „Az év közlekedésbiztonsági fotója” pályázat, az aktív és passzív biztonsági eszközök használata kategória – II. díj

Az általa beküldött fénykép címe: „A maci se legyen áldozat”

macis

 

-           Az év közlekedésbiztonsági fotója pályázat, az aktív és passzív biztonsági eszközök használata kategória – III. díj

Az általa beküldött fénykép címe: „Lassan járj tovább élsz”

lassú

Infobox: A rendezvényen részt vett Dr. Fónagy János, a Közlekedéstudományi Egyesület elnöke; Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár (Építési és Közlekedési Minisztérium); Haris Hajrulahovic, a WHO Magyarországi Irodájának vezetője; Sebastian Belz, az Európai Közlekedéstudományi Platform főtitkára; Bíró József, a Közlekedési Kultúra Napja Eseménykoordinációs Munkabizottság vezetője; valamint Dr. Tóth János, a KTE főtitkára.

 

A zsűri tagjai:

-           Berzai Zsolt – ORFK OBB

-           Berta Tamás – KTE KB-i tagozat elnök

-           Tóth Tibor – KTE KB tagozat titkár

-           Pál Sándor – Magyar Plastiroute Kft.

-           Szerencsi Gábor – KTE Heves vármegyei szervezet vezetője


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem hittek neki

Kétszer is eltiltották a vezetéstől és három körözés volt érvényben az ellen a 24 éves ráckeresztúri férfi ellen, akinek tetteit öccse akarta magára vállalni.