Példaértékű tevékenységükért vehettek át elismerést

2024. 06. 19., sze - 15:00
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügy Osztály három munkatársának példaértékű tevékenységét ismerte el a Magyar Államvasutak Zrt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Államvasutak Zrt. dolgozóinak bejelentése alapján indult eljárás a Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán jelentős értékre elkövetett lopás bűntett és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt. A feljelentés adatai szerint 2024. február végén ismeretlen elkövetők a Nógrádszakál és Litke közötti nyílt vasúti pályaszakasz mellett húzódó, az állomások között lévő 4,5 km hosszú szakaszán a vasúti forgalmat biztosító légvezetéket ellopták oly módon, hogy a vezeték fa tartóoszlopaiból összesen 36 darabot láncfűrésszel kivágtak, majd a kidöntött póznákról levágták a vezetéket. Amellett, hogy az elkövetők cselekményükkel a kivágott és a sínekre dőlt oszlopok miatt veszélyeztették a szerelvények biztonságos közlekedését, még 20 millió forint lopási és 1,5 millió forint rongálási kárt okoztak.

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai, Petrovecz Szilárd rendőr őrnagy, Kocsó-Kovács Zsuzsanna rendőr főtörzszászlós és Hajdu Kornél rendőr főhadnagy a feljelentést követően pár napon belül azonosították az elkövetőket. A három nógrádszakáli férfit a rendőrök március 6-án lakásaikon elfogták, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A három nyomozót példamutató tevékenységük elismeréseként a Magyar Államvasutak Zrt. dícséretben és jutalomban részesítette, amelyet a Magyar Államvasutak Zrt. képviseletében Apáti László, a Biztonsági Főigazgatóság, területi vasútbiztonság vezető-helyettese június 19-én a Szécsényi Rendőrkapitányság épületében adott át Petrovecz Szilárd rendőr őrnagy, valamint Hajdu Kornél rendőr főhadnagy részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Fehér László

A Tapolcai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a férfi megtalálása érdekében.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.