Mi már készülünk…

2022. 06. 10., p - 15:31
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatót tartott a nyár veszélyeiről.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2022. június 10-én az egri Szmrecsányi Lajos Érsekkertben a nyár veszélyeiről tartottak bűn- és balesetmegelőzési tájékoztatást.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára, Erdélyi Róbert r. alezredes a fürdőzés veszélyeire, a közúti közlekedési- és vízi balesetek megelőzésére hívta fel a figyelmet. Továbbá elmondta, hogy a közelgő szünidő beköszöntével jelentősen megnő az úttesten szaladgáló, kerékpározó gyermekek száma, ami komoly veszélyforrást jelent a mindennapi közlekedésben, valamint a nyári hónapokban jelentősen megemelkedik az anyagi káros, valamint a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma.

Soltész Bálint r. alezredes kiemelte, hogy a nyaralás idejére se feledkezzen meg senki az otthona biztonságáról, minden esetben óvjuk értékeinket! Hangsúlyozta, hogy a strandlopás, a gépkocsi feltörések és lakásbetörések kis odafigyeléssel könnyen megelőzhetőek!

A témákkal kapcsolatos, bővebb tájékoztatás a mellékelt dokumentumokban olvasható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyitott autóból lopott

A szolnoki nyomozók elfogták azt a helyi fiatalt, aki kihasználta a lezáratlan gépjármű állapotát, és abból készpénzt lopott.

 

Szemfüles volt a szabadnapos rendőr

Pihenőidejét töltő kollégának tűnt fel egy gyanús kocsi Zombán, melynek csak a hátulján volt egy rendszám, ezért szolgálatba helyezte magát és értesítette a szolgálatban lévő egyenruhásokat is.

 

Visszaadták

A maglódi rendőrök elcsípték a biciklitolvajt, három órán belül már jogos tulajdonosánál landolt a drótszamár.

 

A motorosok biztonságáért

Nyáron, a jó idő a szabadba hív, így egyre több motoros vesz részt a közúti közlekedésben, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében a biztonságos vezetésre hívja fel a sofőrök figyelmét.

 

Tragédia

Motoros vesztette életét egy 6-os úton történt közlekedési balesetben.

 

Hosszú a lopások listája

Nincs kizárva, hogy a kerecsendi férfi hasonló bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható.

 

Soha ne vezessenek ittasan!

Az ittas járművezetők kiszűrése a fő célja a csütörtöki naptól Nógrád megyében végrehajtásra kerülő rendőri ellenőrzéseknek.