Bikesafe újra a Balaton-parti településeken

2022. 08. 23., k - 12:13
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy országos adatnyilvántartó rendszerbe rögzítették a kerékpárokat.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. augusztus 17-én és 18-án regisztrálták az érdeklődők kerékpárjait a BikeSafe országos adatbázisba. Mind a helyi lakosok, mind az üdülő vendégek igénybe vették a lehetőséget Balatonalmádiban, Balatonkenesén és Balatonfüzfő-Tobrukban is, így a rendőrök rögzítették a kerékpárok tulajdonosainak adatait, a biciklik legfontosabb jellemzőit és vázszámait, továbbá a járművekről fotókat készítettek.

A regisztrációs rendszerbe rögzített adatok - egy esetleges lopás esetén - segítenek a kétkerekűek mielőbbi megtalálásában.

A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a kétkerekűiket! Ha mégis felügyelet nélkül maradnak a járművek, mindig lakatolják le azokat! Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas helyen, fix ponthoz lakatolják hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Bilincsben a tolvaj

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki táblagépet, laptopot és kerékpárt is lopott a városban.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.