Hajózás a biztonság felé

2022. 08. 10., sze - 11:52
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Fonyódi- és a Marcali Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei egy balatoni motoroshajó menetrendi járatán várták az érdeklődőket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Balatoni Hajózási Zrt. közös kampányt folytat a biztonság jegyében. A rendőrök 2022. augusztus 9-én szálltak hajóra Balatonmáriáról Badacsonyra, majd Fonyódra. A Balatonban való gyönyörködés mellett minden korosztály találhatott elfoglaltságot magának. A rendőrök a gyermekeknek játékos foglalkoztató feladatokkal készültek, az őket kísérő szülőknek, felnőtteknek pedig jó tanácsokkal szolgáltak a nyár veszélyeivel kapcsolatban.

Az érdeklődők tájékoztatást kaphattak értékeik megóvásáról a strandon, és a nyaralókban töltött pihenés ideje alatt, valamint hallhattak a nyári éjszakák szórakozóhelyein, fesztiváljain töltött kikapcsolódás veszélyeiről is.

Zavartalan pihenése érdekében kérjük fogadja meg a rendőrség tanácsait!  

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!

Amennyiben mégis áldozattá válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.