Előadás-sorozat rendőröknek

2019. 09. 27., p - 10:41
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hozzátartozók közötti erőszak kezelésével kapcsolatos rendőri feladatok ellátását segítő képzések a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A hozzátartozók közötti erőszak kezelésében érintett, a rendőrkapitányságokon szolgálatot teljesítő rendőri állomány részére a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a 2019. szeptemberi és októberi hónapokban „érzékenyítő”, ismeretterjesztő képzéseket szerveztek. Az előadásokon a témakörben országos elismertséggel rendelkező vendég előadó is közreműködik.

Szeptemberben a Soproni és a Győri Rendőrkapitányságra látogatott el Kopf Katalin asszony, a Nyugat-dunántúli Regionális Kríziskezelő Ambulancia és a „Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány” vezetője.

Érdekfeszítő gyakorlati példákat felsorakoztató, interaktív előadásában a hozzátartozók közötti és a kapcsolati erőszak jellemzőit, a bántalmazó és bántalmazott magatartási sajátosságait, az áldozathibáztatás mellőzésének és a jelzőrendszeri feladatok végrehajtásának fontosságát ismertette. Részletesen bemutatta a bántalmazottak részére azonnali segítséget nyújtó intézmények szolgáltatásait, elérhetőségeit is. 

Sopron előadás

A képzések 2019. október hónapban folytatódnak a megye többi rendőrkapitányságán is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.