SZER-TELENÜL

2021. 09. 24., p - 08:03
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szolnoki középiskolában a drogprevenció volt a fókuszban.

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa 2021. szeptember 22-én tartott drogprevenciós előadást a Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikumában. Az interaktív előadáson 29 fő középiskolás vett részt, amelynek középpontjában a tiltott szerhasználat veszélyei és jogi következményei álltak.

Az előadó többek között az alábbiakra hívta fel az életkorukból fakadóan veszélyeztett fiatalok figyelmét:

  • A kábítószerek, az új pszichoaktív szerek mindig kétséges összetételűek és eredetűek, ezért élettani hatásuk is kiszámíthatatlan, használatuk akár tragikus kimenetelű is lehet!
  • A drogok által kiváltott fizikai és pszichikai függőség sok esetben bűncselekmények elkövetéséhez, súlyos emberi, családi tragédiához is vezethet!
  • Soha ne hagyják őrizetlenül poharukat, ha szórakozni mennek, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek az italukba!
  • Mindig mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják őket!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Bilincsben a tolvaj

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki táblagépet, laptopot és kerékpárt is lopott a városban.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.