Kortárs oktatás

2022. 03. 10., cs - 09:30
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A dombóvári rendőrök elkezdték a kortárs segítői oktatást a helyi gimnáziumban.

2022. március 4-én délután kollégáink elindították a kortárs oktatást a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 17 tanulója részére. A foglalkozások interaktívak, a résztvevők 9-10. évfolyamos tanulók.

kép

A kortárs oktatás igénye a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórumon merült fel, melynek kidolgozását, végrehajtását a Dombóvári Rendőrkapitányság az Illyés Gyula Gimnázium részvételével vállalta.

Az oktatásra 5 alkalommal – hetente egyszer – kerül sor. A programban résztvevő fiatalok csoportos formában sajátítják el a kortárssegítői tevékenységhez szükséges kommunikációs, önismereti és szakmai ismereti alapokat, valamint a problémák hatékony kezelését.

kép

A képzett kortárssegítők hatékonyan tudják segíteni a drog és szenvedélybetegséggel kapcsolatos iskolai prevenciós programok, szolgáltatások megvalósulását. Fejlődik a kommunikációs készségük, az empátiájuk, a felelősségtudatuk, az együttműködési kompetenciáik, a konfliktus megoldó eszközeik.

Megtapasztalják, hogy kompetensek saját környezetük alakításában, tudnak segítséget nyújtani és segítséget kérni. Megtanulhatják, hogyan kell csapatban dolgozni, projekteket megtervezni, megvalósítani, értékelni. A tematika az ifjúságot érintő témaköröket tartalmazza, mint például drogok veszélyei, iskolai erőszak.

kép

A kortárs oktatók képzése kizárólag az ORFK által jóváhagyott oktatási anyagok felhasználásával történik.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.