Emberkereskedelem és kényszermunka a gyanú

2023. 09. 14., cs - 12:56
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága őrizetbe vett egy párost, amely rávett egy kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt arra, hogy testét áruba bocsássa.

Egy kétségbeesett nő tett feljelentést a rendőrségen, és arról számolt be a nyomozóknak, hogy egy kunszentmártoni férfi és egy békéscsabai nő prostitúciós tevékenységre kényszerítették. A sértett elmondta, hogy nehéz anyagi körülmények között élt, és a páros – kihasználva kiszolgáltatott helyzetét – 2022 decemberében rávette arra, hogy dolgozzon nekik, bocsássa áruba testét. Rögtön regisztrálták a nőt egy szexpartner kereső oldalra, majd meghatározták számára, hogy a kuncsaftok számára 0–24 órában rendelkezésre kell állnia. A sértett több magyarországi városban is nyújtott szolgáltatást, végül februárban arra kényszerítették, hogy Svájcban folytassa a tevékenységet.

A prostitúcióból befolyt összeggel a nőnek természetesen el kellett számolnia. Futtatói folyamatosan felügyelték tevékenységét, és ha a bevétellel nem megfelelően számolt el, akkor megfenyegették.

A rendőrök a nyomozás során több bizonyítékot is beszereztek, amelyek alátámasztották a sértett elmondását, így 2023. szeptember 12-én elfogták a duót. A nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételükről határoztak, és kezdeményezték letartóztatásukat.

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.