Másodszor is kattant a bilincs

2024. 05. 15., sze - 10:49
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Több mint egy tucat bűncselekményt elkövetett egy 24 éves kecskeméti férfi, akit korábban már őrizetbe vettek, de ismét bűnözött és ezúttal sem úszta meg a felelősségre vonást.

Egy 24 éves kecskeméti férfit vettek őrizetbe a vármegyeszékhely nyomozói 2023. október 11-én, mivel kamerafelvételek, tanúk és a beszerzett bizonyítékok azt igazolták, hogy több mint egy tucatszor lopott másfél hónap leforgása alatt.

A férfi szeptembertől kezdődően nyolcszor fordult meg élelmiszerboltokban úgy, hogy nem fizetett a termékekért, amiket elvitt. A kasszasoron még kipakolta az árucikkeket a kosarából, majd miután a kasszás lehúzta őket, a táskájába tette és elszaladt velük. Zsákmányai között csokoládék, mosókapszulák, téli szalámik, alkoholos italok és kolbászok szerepeltek. Ceglédi drogériákból 25 parfümöt lovasított meg mindösszesen két hét alatt, ezzel több százezer forint kárt okozva. Attól se riadt vissza a tolvaj, hogy családi házba törjön be, és hozzon el mindent, amit csak tud: mosógépet, bojlert, mikrót, TV-t, takarítógépet és csaptelepeket.

A rendőrök – a kihallgatását és őrizetbe vételét követően – kezdeményezték a férfi letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt idén áprilisig. A napokban azonban ismét parfümöknek kélt lába több illatszerboltból, a nyomozók pedig hamar rájöttek; ezeket is ugyanaz férfi vitte el, mint a korábbiakat. A bolti szarkát újból elfogták és őrizetbe vették a lopások miatt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.