Bács-Kiskun vármegyében történt

2023. 05. 25., cs - 08:31
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei röviden.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei 2023. május 24-én 0 óra 16 perckor hajnalban elfogtak egy 40 éves helyi lakost, akit a Pesti Központi Kerületi Bíróság keresett, mivel vele szemben szabálysértési elzárás végrehajtását rendelték el. Egy 43 éves tarnazsadányi lakost 1 óra 30 perckor vettek bűnügyi őrizetbe; ellene a Hevesi Járásbíróság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

Reggel fél 10-kor egy 27 éves újhartyáni lakost igazoltattak a járőrök. Róla kiderült, hogy a Gyulai Törvényszék körözi, így őt őrizetbe vették. Egy 20 éves kecskeméti nőt – szintén körözés alapján – 14 órakor állítottak elő. Őt a szükséges eljárási cselekmények elvégzését követően szabadon bocsátották.

A kecskeméti közlekedésrendészeti osztály munkatársai egy baleset kapcsán nyomozást rendeltek el. A vármegyeszékhely belterületén, a III. Béla körúton egy nagykőrösi férfi közlekedett egy Suzukival. A lakóparknál lévő kereszteződéshez érve figyelmen kívül hagyta a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasítását, és nem biztosított elsőbbséget a kerékpárúton áthajtó biciklisnek, ezért összeütköztek. A sofőr megállt, a tőle elvárható módon segítséget nyújtott az 56 éves kerékpáros asszonynak, aki először nem kért segítséget, ám később kiderült, hogy a baleset során eltört a lába.

A Bajai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Csávolyon egy 28 éves férfit igazoltattak, akiről megállapították, hogy ellene a szabálysértési hatóság körözést adott ki.

Kiskunfélegyházán egy könnyű sérüléssel járó baleset történt 15 óra 50 perc körül. Egy 72 éves helyi lakos egy Volkswagennel közlekedett a Szent Imre Herceg utcán. A Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében a táblák utasítása ellenére nem adott elsőbbséget egy elektromos kerékpárral közlekedő 71 éves férfinek, és összeütköztek.

A kunszentmiklósi rendőrök egy Suzuki Swift 54 éves sofőrjét állították meg 15 óra körül. Az autóvezető úgy közlekedett Szabadszálláson az autójával, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezett, így őt engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették. Vele szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

 

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy elsőbbségadási kötelezettségünk soha nem attól függ, hogy milyen járművel közlekedünk. A kerékpárosok – a gyalogosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk. Ugyanakkor fontos, hogy a kerékpárosoknak is tisztában kell lenniük a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokkal, ismerniük kell a közlekedési táblákat, hiszen a jogkövető magatartás életet menthet. A kedvező időjárás beköszöntével egyre több és több kétkeréken közlekedő embertársunkkal találkozhatunk az utakon. Vigyázzunk rájuk…

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.