Újabb határon átívelő gyakorlat

2024. 05. 15., sze - 13:28
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A határokon átlépő bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében közös gyakorlatot tartott a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Nyitrai Kerületi Rendőr Igazgatóság Párkányi Körzeti Rendőrség május 15-én.

A művelet vezetője a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság részéről Sárközi László rendőr alezredes, míg szlovák részről Ing. Roland Farkaš őrnagy volt.

Az Esztergomból induló gyakorlat a szlovákiai Kéménd településnél ért véget, ahol a fikció szerinti embercsempészeket a közös intézkedések eredményeként az együttműködő rendőri erők elfogták.

Az akció céljai között szerepelt a kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő intézkedések „hadszíntéren” való trenírozása. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a két hatóság közötti együttműködés idáig is példaértékű volt, amit a közös gyakorlat tovább erősített.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés a hídon

Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit.

 

Eltűnt Schofhauzer Ilona

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az 56 éves hölgy megtalálása érdekében.

 

Kabátja alá rejtette

Két üveg whiskeyt és két doboz energiaitalt akart ellopni egy fiú Kazincbarcikán, egy szabadnapos rendőr fogta el.

 

Közlekedési balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennégy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonnegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.