Szakértelem, szorgalom, empátia

2024. 02. 28., sze - 10:44
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

Rangos országos elismerésben részesült a bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából 2024. február 23-án, Kaposváron rendezett ünnepségen Budai-Acsai Krisztina r. százados, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálója. A Victima Protector díj az Igazságügyi Minisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság által alapított elismerés, amelyet az áldozatok segítése terén kiemelkedő munkát végző szakemberek kaphatnak meg. Évente tíz ilyen elismerés adományozható. A díjakat dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter és dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át.

A Békés vármegyei rendőrnő közel 20 éve, 2005 óta teljesít hivatásos szolgálatot. Első, bűnügyi vizsgálói beosztásából szorgalma, tehetsége alapján négy év elteltével bűnügyi fővizsgálóvá nevezték ki. Főként gyermekeket, családokat érintő bűncselekményekkel foglalkozik, kiemelkedő színvonalon és töretlen lelkesedéssel dolgozik. Nehéz helyzetekben is könnyen teremt kapcsolatot az áldozatokkal, együttérez velük, igyekszik megnyugtatni őket, váratlan helyzetekben is arra törekszik, hogy minél inkább támogatni tudja a rászorulókat. Közel két éve kiváló szakmai színvonalon bűnmegelőzési feladatokat is végez. Szívügye a munkája, amelyhez erőt, egészséget kívánunk neki és ezúton is gratulálunk a kitüntetéséhez!

 

Budai-Acsai Krisztina kitüntetése


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben egy ózdi kristály-díler

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt az ózdi férfit, aki új pszichoaktív anyagot árult vevőkörének, köztük fiatalkorúaknak is.

 

A káli  dílerek őrizetben

A Füzesabonyi nyomozók öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt.

 

Megduplázta

A rendőrség a balesetek megelőzése érdekében országos akciót tartott 2024. április 15. és április 21. között.

 

Elég ebből!

A nyíregyházi nyomozók véget vetettek a gépkocsifeltörésekre szakosodott budapesti páros bűnös tevékenységének.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.