Értékelték a turisztikai szezont

2022. 09. 15., cs - 14:09
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (TKKB) 2022. szeptember 14-én tartotta idei utolsó, egyben záróülését.

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság égisze alatt három megyei Rendőr-főkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, több mint 10 éve, összehangolva szavatolja a közrend és közbiztonság fenntartásával a Tisza-tóhoz utazók, valamint az itt lakók biztonságát. Természetesen ezen konstruktív feladatellátás nem nélkülözheti a társszervek támogató munkáját.

A záróértekezletet Dr. Rádi Norbert r. ezredes rendőrségi főtanácsos, az idei évben soros elnökletű Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, üdvözölte a meghívottakat, majd megköszönte a bizottság, valamint a társszervek és együttműködők professzionális munkáját. Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke méltatta az együttműködést, valamint a Bizottság közrend, közbiztonság és közlekedésbiztonság érdekében kifejtett tevékenységét. Hangsúlyozta, hogy az összehangolt rendőri ellenőrzések nemcsak az idelátogatók, hanem az állandó lakosok szubjektív közbiztonság érzetét is növelik. A Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács nevében hasonlóan pozitív időszakot kívánt az elkövetkezendő szezonra is.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Túrós András hozzászólásában megköszönte, hogy a Polgárőrség Vízi Tagozatának polgárőrei aktívan részt vettek a közös munkában, illetve valamennyi rendezvény biztosításában segítették a rendőrség munkáját. Tették ezt szabadidejükből úgy, hogy sokan közülük országunk határait is védték.

Mergancz Sándor r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztály vezetője kiemelte a három megyei rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, valamint a társszervek közötti kiváló információáramlást, a pozitív hozzáállást, a körülményekre és feladatokra való gyors reagálást, továbbá a megfelelő kommunikációt. Hangsúlyozta, hogy a Bizottság kiemelt figyelmet szentelt a természet- és környezetvédelemnek is.

Szitár Ferenc r. ezredes rendőrségi főtanácsos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, egyben a Régiós Bizottság idei elnöke megtartotta prezentációval egybekötött beszámolóját.

Az értekezlet zárásaként a Szitár Ferenc r. ezredes átadta a Régiós Bizottság zászlaját a 2023. évben elnöklő Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének, Balogh Tibor r. ezredes úrnak.    

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.