Ismét összehangolt ellenőrzés a Tisza-tó környékén

2022. 08. 09., k - 14:16
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök földön és vízen végeztek közlekedésrendészeti és bűnügyi-közbiztonsági ellenőrzést.

A 2022. évi turisztikai idény utolsó nyári hónapjában, a vonatkozó végrehajtási tervben foglaltaknak megfelelően, összehangolt közlekedésrendészeti és közbiztonsági-bűnügyi ellenőrzést hajtottak végre a Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2022. augusztus 5-7. között.

Az egyenruhások a szárazföldön és a vízen kontrollálták a turizmussal érintett területek – kiemelten a Tisza-tó és térsége – közlekedésbiztonságát, felléptek az utazó bűnözés megelőzése érdekében, továbbá biztosították a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságát. A vízirendőrök a nyaralni, pihenni vágyók biztonsága érdekében, kiemelt figyelmet fordítottak a Tisza folyón és a Tisza tavon a vízi balesetek és a vízbefulladások megelőzésére, a kompok, kikötők és révátkelőhelyek működésének ellenőrzésére, azok működési szabályainak betartatására, az ittas járművezetők kiszűrésére.

Az összehangolt ellenőrzés során a rendőrök 48 ittas személyt szűrtek ki a forgalomból, 16 esetben rögzítettek sebességtúllépést, továbbá 2 személyt fogtak el az ellenük kibocsátott körözés alapján.

A nyár utolsó heteire bűn- és balesetmentes napokat kívánunk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.

 

Lezárt akta: Olajozott lehúzás

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték a nyomozást három mohácsi férfival szemben, akiket bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítottak meg.

 

Visszaterelték

A gödöllői rendőrök három napon belül elintézték, hogy a megritkított karám ismét bégetéstől legyen hangos. A lopott jószágokat visszaadták, a tolvajlással gyanúsítottakat elszámoltatták.