Drogprevenciós előadás az egészségfejlesztés jegyében

2015. 03. 27., p - 14:17
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Karcagi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadójának közreműködésével, a Pro Scola Nagy László Alapítvány támogatásával a kunhegyesi rendezvény meghívott előadója dr. Zacher Gábor toxikológus volt.

A kunhegyesi Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium vezetői, valamint az iskola bűnmegelőzési tanácsadója Fekete András rendőr főtörzszászlós 2015. március 26-án iskolai egészségfejlesztő napot szervezett.

Az intézmény mintegy 350 jelenlévő diákja részére - a hely adottságaira tekintettel - két előadást tartott dr. Zacher Gábor toxikológus. A doktor úr az előadások végén lehetőséget biztosított arra, hogy a diákok „négyszemközt”, a pedagógusok jelenléte nélkül is feltehessék kérdéseiket.

A szakértő előadásában beszélt arról, hogy a fiatalok a felhasználói oldalon rengeteget tudnak a drogokról, míg a felnőttek, szüleik ezzel a témával nem igen tudnak mit kezdeni. Épp ezért nehéz a két generációnak minderről egymással kommunikálnia. A szakember hangsúlyozta az értékrend, a családi minták, a példaképek, a közös beszélgetések és a bizalom fontosságát.

A szakember a program második felében az iskolai bűnmegelőzési és drogprevenciós tanácsadóval tartott előadást a nevelő testület részére, amelyen szóba került a gyereknevelés, a következetesség, a szülői minta és a kontroll alatt tartott hétköznapi gyarlóság. A résztvevők tájékoztatást kaptak a drogok veszélyeiről, a kábítószerekkel és pszichoaktív anyagokkal kapcsolatos büntetőjogi következményekről is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.

 

Szemétbe dobott milliók

Kidobták a Budapesten ellopott autóban talált többmillió forint értékű akkumulátort a tolvajok. A terézvárosi rendőrök elfogták a feltételezett tetteseket, a lopott kocsit és az akkukat megtalálták.

 

Kizsebelt valakit - FELISMERI?

A Széll Kálmán téren alvó férfitől lopta el értékeit, a rendőrök keresik a felvételen látható férfit.