Drogprevenciós előadás az egészségfejlesztés jegyében

2015. 03. 27., p - 14:17
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Karcagi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadójának közreműködésével, a Pro Scola Nagy László Alapítvány támogatásával a kunhegyesi rendezvény meghívott előadója dr. Zacher Gábor toxikológus volt.

A kunhegyesi Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium vezetői, valamint az iskola bűnmegelőzési tanácsadója Fekete András rendőr főtörzszászlós 2015. március 26-án iskolai egészségfejlesztő napot szervezett.

Az intézmény mintegy 350 jelenlévő diákja részére - a hely adottságaira tekintettel - két előadást tartott dr. Zacher Gábor toxikológus. A doktor úr az előadások végén lehetőséget biztosított arra, hogy a diákok „négyszemközt”, a pedagógusok jelenléte nélkül is feltehessék kérdéseiket.

A szakértő előadásában beszélt arról, hogy a fiatalok a felhasználói oldalon rengeteget tudnak a drogokról, míg a felnőttek, szüleik ezzel a témával nem igen tudnak mit kezdeni. Épp ezért nehéz a két generációnak minderről egymással kommunikálnia. A szakember hangsúlyozta az értékrend, a családi minták, a példaképek, a közös beszélgetések és a bizalom fontosságát.

A szakember a program második felében az iskolai bűnmegelőzési és drogprevenciós tanácsadóval tartott előadást a nevelő testület részére, amelyen szóba került a gyereknevelés, a következetesség, a szülői minta és a kontroll alatt tartott hétköznapi gyarlóság. A résztvevők tájékoztatást kaptak a drogok veszélyeiről, a kábítószerekkel és pszichoaktív anyagokkal kapcsolatos büntetőjogi következményekről is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.