Drogprevenciós előadás az egészségfejlesztés jegyében

2015. 03. 27., p - 14:17
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Karcagi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadójának közreműködésével, a Pro Scola Nagy László Alapítvány támogatásával a kunhegyesi rendezvény meghívott előadója dr. Zacher Gábor toxikológus volt.

A kunhegyesi Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium vezetői, valamint az iskola bűnmegelőzési tanácsadója Fekete András rendőr főtörzszászlós 2015. március 26-án iskolai egészségfejlesztő napot szervezett.

Az intézmény mintegy 350 jelenlévő diákja részére - a hely adottságaira tekintettel - két előadást tartott dr. Zacher Gábor toxikológus. A doktor úr az előadások végén lehetőséget biztosított arra, hogy a diákok „négyszemközt”, a pedagógusok jelenléte nélkül is feltehessék kérdéseiket.

A szakértő előadásában beszélt arról, hogy a fiatalok a felhasználói oldalon rengeteget tudnak a drogokról, míg a felnőttek, szüleik ezzel a témával nem igen tudnak mit kezdeni. Épp ezért nehéz a két generációnak minderről egymással kommunikálnia. A szakember hangsúlyozta az értékrend, a családi minták, a példaképek, a közös beszélgetések és a bizalom fontosságát.

A szakember a program második felében az iskolai bűnmegelőzési és drogprevenciós tanácsadóval tartott előadást a nevelő testület részére, amelyen szóba került a gyereknevelés, a következetesség, a szülői minta és a kontroll alatt tartott hétköznapi gyarlóság. A résztvevők tájékoztatást kaptak a drogok veszélyeiről, a kábítószerekkel és pszichoaktív anyagokkal kapcsolatos büntetőjogi következményekről is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.

 

Rablás egy üveg borért

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez.

 

Felismeri?

A dunakeszi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.