Az egész ország területén lopták a katalizátorokat

2017. 03. 07., k - 11:15
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség elfogta a bűncselekménnyel gyanúsítható személyeket.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el több rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétség gyanúja miatt.

Szekszárdról, Dombóvárról és Paksról is érkezett bejelentés 2016. novemberében arról, hogy ismeretlen elkövetők több személygépkocsiról tulajdonítottak el katalizátort.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya hatáskörébe vonta, majd egyesítette az ügyeket, mivel valószínűsíthető volt, hogy a bűncselekmények azonos személyekhez köthetőek.A nyomozás részét képező elemző-értékelői munka, valamint más megyékkel történt együttműködés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, akik az ország egész területén azonos módszerrel követtek el katalizátor-lopásokat.

A Tolna megyei rendőrök, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai 2017. március 4-én hajnalban Budapesten tetten érték és elfogták a feltételezett elkövetőket, egy 26 éves szerb, valamint egy 27 éves szerb-horvát kettős állampolgárságú személyt. Az intézkedés során a rendőrök bűncselekményekből származó eszközöket, valamint egy eltulajdonított katalizátort is lefoglaltak. A nyomozók az elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során részleges beismerő vallomást tettek. Mindkét férfit őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. Az ügyben további eljárást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

A nyomozás adatai alapján a két férfi jelenleg 71 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, a bűncselekményekkel okozott kár mintegy 15 millió forint.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben 2017. március 7-én délelőtt sajtótájékoztatót tartott, melynek során Molnár Gábor r. ezredes, bűnügyi rendőr-főkapitány helyettes, valamint Szabó Zoltán r. alezredes, bűnügyi osztályvezető tájékoztatta a média képviselőit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A véleménynyilvánítás szabad, Budapest megbénítása továbbra sem

A korábbi szervező újra bejelentette, hogy augusztus 20-ától elfoglalná a fővárosi rakpartokat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság ismét előíró-korlátozó határozatot hozott, melynek értelmében továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni vagy traktorokkal a rakpartokat elfoglalni.

 

A haza szolgálatáért

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

 

36 év szívvel, lélekkel

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán r. ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte.

 

Rendőrkézen a betörő

Motoros felszerelést és napozó ágyakat lopott egy csongrádi házból egy férfi, a rendőrök elfogták.