Bankkártya-másolókra csaptak le - videóval

2014. 12. 10., sze - 11:54
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt négy bolgár állampolgárságú férfi ellen.

A rendőrök 2014. november 15-én elfogtak két bolgár állampolgárt, akik egy belvárosi bankjegykiadó automatára adatszerző eszközt szereltek. A 32 éves Sergey D. és társa, a 42 éves Valeri N. ezzel a módszerrel 57 - ott megfordult - ügyfél bankkártya adatait és PIN kódját szerezte meg.

Hasonló eszközöket használt a 32 éves Stefan P., akit 2014. november 29-én, illetve a 20 éves Daniel P., akit 2014. november 30-án értek tetten a nyomozók. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két bolgár férfi korábban legalább 12 alkalommal követett el Budapesten és vidéken hasonló bűncselekményt, majd a megszerzett bankkártya adatokkal ismeretlen társaik Malajziában, az Egyesült Államokban és Peruban több mint 3,5 millió forint összértékben kíséreltek meg készpénzt felvenni. A pontos kárérték megállapítása az érintett pénzintézetek részéről folyamatban van.

 

Az adatszerző eszközöket a rendőrök lefoglalták, a gyanúsítottak ellen előzetes letartóztatásuk mellett folyik külön-külön eljárásban a nyomozás információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt. Az eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pénz- és Bankkártya-hamisítás Elleni Osztálya folytatja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogatóparancs !

Rákos Istvánt keressük az erdőkertesi életellenes bűncselekménnyel kapcsolatban.

 

Keressük őket

Az egri rendőrök lopás miatt folytatnak eljárást.

 

Lezárt akta: „Na mi van, nem ütöd le?"

A nagykátai rendőrök befejezték azt a büntetőügyet, amelynek tettesei – egy 34 éves nő és akkor 17 éves társa - a gyanú szerint a nagykátai vasútállomáson elvették áldozatuk 3.000 forintját és 3 szál cigarettáját miközben egyikük meg is ütötte.