Befejezték a nyomozást a zalai rendőrök

2014. 04. 01., k - 08:43
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya bíróság elé állítási javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A gyanú szerint engedély nélkül halászott három férfi 2014. március 8-án a Kis-Balatonnál, a Kányavári sziget déli oldalán. A három orvhalászt a halőrök érték tetten, ők értesítették a zalai rendőröket. A rendelkezésére álló adatok szerint engedély nélkül összesen több tíz kiló kárászt és keszeget lopott el a három férfi, akiket a nagykanizsai rendőrök elfogtak, és gyanúsítottként kihallgattak. Mindhárom gyanúsított megbánta tettét, közülük ketten testvérek, akik elmondták, hogy munkahelyükön a szemeteskukában találták a hálót, amivel halásztak. A harmadik gyanúsított elmondta, tudta, hogy bűncselekményt követnek el, ennek ellenére lement a két férfival a partra, de tettére magyarázatot nem tudott adni.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 48 éves B. József és a 46 éves B. István zalakarosi, valamint az 56 éves B. István balatonmagyaródi férfi ellen az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogatóparancs !

Rákos Istvánt keressük az erdőkertesi életellenes bűncselekménnyel kapcsolatban.

 

Keressük őket

Az egri rendőrök lopás miatt folytatnak eljárást.

 

Lezárt akta: „Na mi van, nem ütöd le?"

A nagykátai rendőrök befejezték azt a büntetőügyet, amelynek tettesei – egy 34 éves nő és akkor 17 éves társa - a gyanú szerint a nagykátai vasútállomáson elvették áldozatuk 3.000 forintját és 3 szál cigarettáját miközben egyikük meg is ütötte.