Bíróság elé áll a buszsofőrt bántalmazó utas

2016. 09. 25., v - 14:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Utasa bántalmazta a sofőrt egy XXII. kerületi autóbuszjáraton.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytatott egy 55 éves nagyszokolyi férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2016. szeptember 19-én 15 óra 10 perc körül a Budapest XXII., Nagytétényi útibuszmegállóban felszállt egy menetrend szerint közlekedő buszra. Amikor elindult a jármű, a kezében lévő italát a padlóra öntötte. A sofőr megállt, majd kinyitotta a busz ajtaját és megkérte a férfit, hogy szálljon le. Emiatt szóváltásbakeveredtek, végül a gyanúsított arcon ütötte a buszvezetőt, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Pár perccel később rendőrség elfogta a férfit, majd a XXII. kerületi Rendőrkapitányságra előállították, kihallgatást követően pedig őrizetbe vették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitánysága kezdeményezi a férfi gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.