Drogültetvényt számoltak fel

2016. 07. 28., cs - 09:51
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 212 tő cannabis indica növényt és közel 21 kilogramm szárított növényi törmeléket találtak egy csengődi tanyán.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság (BKMRFK) Vizsgálati Osztálya - szakértők bevonásával - nyomozást indított kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Z. 42 éves mikosszéplaki lakos ellen.

 

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai 2016. július 26-án délelőtt intézkedtek a gyanúsítottal a csengődi tartózkodási helyén, amelynek környeztében jellegzetes, marihuánára jellemző szagot éreztek. A helyi rendőrök a BKMRFK munkatársaival közösen tartott helyszíni szemle során egy fóliasátorban 212 tőből álló cannabis-ültetvényt, valamint a tanya épületében közel bruttó 21 kilogramm szárított növényi törmeléket találtak. A lefoglalt, 100-120 centiméter magas növényekről a botanikus szakértő előzetes szakvéleményében megállapította, hogy azok kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmaznak, amelyek mennyisége a tőszám alapján jelentős. A rendőrök a termesztéshez használt eszközöket is lefoglalták.

 

A nyomozók gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették a férfit és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2024. május 18-án 12:00 órától május 19-én 24:00 óráig.