Együtt italoztak, majd kirabolta ismerősét

2015. 12. 22., k - 14:14
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Szabadidejét töltő rendőr tetten érte és elfogta azt a férfit, aki a gyanú szerint bántalmazta ismerősét, majd elvette a pénztárcáját.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság egyik rendőre pihenő idejében gyalogolt hazafelé Szeghalmon 2015. december 21-én este. A Tildy utcán járt, amikor 21 óra 45 perc körüli időben az ott lévő épület lépcsőháza mellől dulakodás hangjait hallotta. Közelebb ment és egy földön fekvő férfit látott, aki kapaszkodott a mellette guggoló másik férfi lábába és közben azt kiabálta, hogy elvették a pénztárcáját. A rendőr azonnal szétválasztotta őket és segítséget kért a kollégáitól. Az 51 éves sértett elmondta, hogy aznap egy vendéglátóhelyen együtt italozott R. Józseffel, akivel régóta ismerték egymást. Onnan kerékpárjával indult haza és a lakótömb melletti szakaszon leszállva tolta át a biciklijét. Ekkor annyit érzett, hogy hátulról valaki megütötte, a földre lökte és kivette a farzsebéből a pénztárcáját a benne lévő irataival és pénzével együtt. Ahogy megfordult, látta, hogy R. József támadta meg. Az ismerősét a földön fekve, a lábánál fogva akarta visszatartani, hogy visszakapja a tárcáját, amikor segítségére sietett a rendőr.      

 

A Szeghalmi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő rendőrei azonnal a helyszínre mentek és előállították a 49 éves helyi férfit. R. Józsefet a nyomozók rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A haza szolgálatáért

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

 

36 év szívvel, lélekkel

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán r. ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte.

 

Rendőrkézen a betörő

Motoros felszerelést és napozó ágyakat lopott egy csongrádi házból egy férfi, a rendőrök elfogták.

 

Hiába bújt el, a rendőrök elfogták

A kiskunhalasi rendőrök a földön, a házak tetején, a Készenléti Rendőrség drónja a levegőből kereste az elkövetőt. Munkájukat a város térfigyelő rendszere is segítette.