Elfajult vita - Videóval

2014. 03. 30., v - 09:33
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Elfogták a Budapest VIII. kerületében lövöldöző férfiakat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – őrizetbe vételük mellet - O. Antal 39 éves, F. László 41 éves, B. István 32 éves budapesti és J. Attila 37 éves gyöngyösi lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a négy férfi ismeretlen társaikkal 2014. március 3-án 16 óra 10 perec körüli időben megjelentek a Budapest VIII., Dobozi utca egyik társasházánál azért, hogy a sértettet megfélemlítsék. Botokkal és kardokkal felfegyverkezve érkeztek a helyszínre, így akarták a kerületi kábítószer terjesztés és területelosztás kapcsán kialakult konfliktust tisztázni.

A keresett személyt nem találták meg lakcímén, ezért a gyanúsítottak és társaik felkutatták a férfit és ugyanazon a napon 20 óra 45 perc körüli időben egy Budapest VIII., Dankó utcai társasházhoz mentek legalább öt gépjárművel. Az autókkal konvojba rendeződve érkeztek a helyszínre, ahol észrevették a sértettet rokonai körében. Ekkor az első két járműből –amelyeket B. István és J. Attila vezetett- több lövést adtak le az utca másik oldala felé, ezáltal három ott parkoló gépkocsit megrongáltak. A támadás során személyi sérülés nem történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói azonosították, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2014. március 28-án hajnalban tartózkodási helyeiken elfogta O. Antalt, F. Lászlót és J. Attilát. B. István 19 óra 20 perc körüli időben megjelent a rendőrségen és önként feladta magát.

A négy terhelt lakásán házkutatást tartottak, O. Antalnál több digitális mérleget, önzárós műanyag tasakokat, egy tasak kábítószer gyanús port és egy kiló zöld színű növénytörmeléket találtak a nyomozók. J. Attilától szamuráj kardot, baseballütőt, gyalogsági szuronyt, egy machetét és egy baltát foglaltak le.

A négy férfi ellen a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vegyes Bűncselekmények Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A haza szolgálatáért

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

 

36 év szívvel, lélekkel

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán r. ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte.

 

Rendőrkézen a betörő

Motoros felszerelést és napozó ágyakat lopott egy csongrádi házból egy férfi, a rendőrök elfogták.

 

Hiába bújt el, a rendőrök elfogták

A kiskunhalasi rendőrök a földön, a házak tetején, a Készenléti Rendőrség drónja a levegőből kereste az elkövetőt. Munkájukat a város térfigyelő rendszere is segítette.