Elfogott Hernád-parti támadó

2017. 05. 22., h - 13:34
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a fiatalkorú fiút, aki a Hernád folyó partján rátámadt egy eltévedt férfira.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság Szikszói Rendőrőrse egy 16 éves felsődobszai fiatalemberrel szemben. A gyanúsított 2017. május 20-án 20 óra körül Hernádkércs külterületén felajánlotta segítségét egy a távolsági buszról rossz helyen leszálló, eltévedt fiatalembernek, akit a Hernád folyó partjára csalt. Itt erőszakkal elvette a sértett pénzét és mobiltelefonját. Dulakodás közben a telefon kijelzője berepedt, amit a támadó számon is kért az áldozattól, majd az elkövető az értékekkel együtt elmenekült a helyszínről.

 

A bejelentést követően a rendőrök 24 órán belül azonosították, elfogták, majd a rendőrőrsre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiatalembert, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett.

 

A Szikszói Rendőrőrs a bűnügyi őrizetbe vett fiatalkorú fiúval szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásnak ügyészi indítványozására. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.