Francia diákokat raboltak ki – videóval

2017. 01. 18., sze - 11:14
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Rendőrnek adták ki magukat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat Sz. János 23 éves erdőkertesi és D. Renátó 21 éves budapesti lakos ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A két férfi 2017. január 17-én gépkocsival közlekedett a Budapest VII., Dob utcában majd, amikor odaértek egy francia diákokból álló öt fős társasághoz megálltak és leszólították őket. Sz. János és társa kiszállt az autóból és angolul közölte velük, hogy ők rendőrök, majd úgy csináltak, mintha igazolványt mutattak volna.

Ezt követően D. Renátó odalépett a társaság lány tagjához és megpróbálta elvenni a táskáját, de a sértett ráfogott és nem engedte el. A lány védelmében odalépett hozzájuk egy férfi, akinek D. Renátó ezután a zsebeit kutatta át úgy, hogy a kabátzsebe elszakadt, miközben kitépte belőle a sértett mobiltelefonját és személyes iratait, majd bántalmazta a férfit. Eközben Sz. János egy másik francia állampolgárt belökött egy kapualjba és megpróbálta elvenni az értékeit, de a férfi ellenállt, ezért társával őt is többször bántalmazták. A gyanúsítottak ezután beültek az autójukba és elmenekültek a helyszínről.

A bűncselekményt követően az erzsébetvárosi rendőrök azonosították a gyanúsítottak által használt külföldi rendszámú gépkocsit, amelyet még aznap délután megtaláltak a VIII. kerületben. A nyomozók a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai segítségével Sz. Jánost és társát 2017. január 17-én 14 óra 30 perckor egy józsefvárosi lakásban fogták el.

Az erzsébetvárosi rendőrök a két férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zaklatás miatt felelhet

A gárdonyi rendőrök befejezték a nyomozást annak a 20 éves férfinak az ügyében, aki ősszel gáz-riasztó fegyverrel fenyegetett meg egy párt.

 

Eltűnt Orsós László

A dombóvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú eltűnése kapcsán.

 

Három nap, négy elfogás

Nagykerekinél egy körözött autót foglaltak le, míg Ártándon három körözött személyt fogtak el a rendőrök.

 

Halmozta a bajt

A győri rendőrök egy helyi sofőrrel szemben indítottak büntetőeljárást, aki egy időben három jogsértést is elkövetett.

 

Veszélyesek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonkét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében.

 

Vasrudas rongáló

A budapesti rendőrök azonosították a férfit, aki betörte egy józsefvárosi pártiroda ajtóüvegét.