Kábítószer-ültetvény az erdőben

2014. 10. 05., v - 07:49
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Fertőrákoson 146 tőből álló cannabis ültetvényt számoltak fel a rendőrök.

A rendőrség ügyeletére érkezett lakossági bejelentés alapján 146 tőből álló vadkender-ültetvényt találtak Fertőrákoson a soproni rendőrök. A 2,5 – 3 méter nagyságú növényeket a Rákos-patak túloldalán, sűrűn benőtt erdős, bozótos területen elrejtve, karókhoz és faágakhoz kikötve nevelték.

Az ültetvényre tartó férfi és nő 2014. október 3-án 17 óra 15 perckor az intézkedők felszólítására nem álltak meg, a patakon át, a kitaposott ösvényen menekülni kezdtek. Gépkocsijukhoz futottak, be akartak szállni mikor elfogták őket a rendőrök. A pár soproni lakásán tartott házkutatáskor két csomag zöld növényi törmeléket és kör alakú darálót foglaltak le. Gyanúsítotti kihallgatásukon beismerték, alkalomszerűen fogyasztanak kábítószert.

A 33 éves férfit és 22 éves barátnőjét a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra. A lefoglalt vadkender hatóanyagtartalmát vegyészszakértő vizsgálja.

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban az ittas és bódult sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Betörők rendőrkézen

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

 

Elfogták a garázdát

Több kukát lerúgott és egy autó fényszóróját is betörte egy férfi Szegeden. Garázdaság és rongálás miatt kell felelnie.

 

Letartóztatva: hatrendbeli lopás

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.

 

Ellopták?

A szombathelyi rendőrök ellopott kerékpárok jogos tulajdonosait keresik.

 

Újabb kifosztó rendőrkézen

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.