Két fővárosi kábítószer-kereskedő rendőrkézen

2016. 05. 20., p - 04:48
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A cinkotai és zuglói házkutatáskor extasyt, marihuánát, kristályt, kokaint, amfetamint, több millió forintot és különböző típusú valutát foglaltak le a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály eljárást folytat B. Gábor 53 éves, valamint társa, F. Gábor 33 éves budapesti lakossal szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint B. Gábor 2015 júliusa óta napi rendszerességgel árult kábítószert Budapesten, ezért a nyomozók 2016. május 18-án az esti órákban házkutatást tartottak B. Gábor zuglói és F. Gábor cinkotai lakhelyén.

A két helyszínen összesen 2691 darab extasy-tablettát, 613,6 gramm marihuánát, 95 gramm kristályt, 71,8 gramm kokaint, 892 gramm amfetamint, a kábítószer adagolásához és a vele való kereskedéshez szükséges eszközöket, valamint kábítószer-kereskedelemből származó készpénzt (csaknem 20 millió forintot, 2250 eurót, 10000 norvég koronát, valamint 120 USA dollárt) találtak és foglaltak le a rendőrök.

A férfiakat elfogásuk után előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették. A rendőrség egyúttal előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Az érdi rendőrök kérik az állampolgárok segítségét az azonosításhoz.

 

Hiányzott egy kereke

Az úton cikázó teherautóra figyelt fel egy férfi Békés vármegyében. Látta, hogy a jármű pótkocsiján eggyel kevesebb kerék van és azonnal hívta a segélyvonalat. A rendőrök leállították a veszélyesen közlekedő sofőrt.

 

Padláson

A padláson bújt el az őt kereső rendőrök elől az a törökszentmiklósi férfi, akihez a szemle nyomai vezettek.